Pinsemenigheten

BETANIA

Larvik

Sammen vil vi gjøre Jesus Kristus kjent og trodd, elsket og etterfulgt!

 

STARTSIDEN

KONTAKT

Om oss

Historien

Misjon 

Møteopptak

 

 

TANKER EN SKJÆRTORSDAG

Denne dagen er en spesiell dag i vår påskefeiring. For Jesus var det en meget innholdsrik dag:

Han feirer påske med disiplene sine.

Han innstifter nattverden.

Disiplene tretter om hvem som er størst

Han forutsier Peters fornektelse.

Han ber i Getsemane.

Han blir tatt til fange i Getsemane.

Judas forråder Ham.

Han forhøres av det høye råd.

Peter fornekter Ham.

Jesus møter Peter med kjærlighetens blikk.

Jesus blir spottet og slått.

Lidelsens vei var Jesu vei i påsken. Bibelen sier at «For vi har ikke en øversteprest som ikke kan lide med oss i vår svakhet, men en som er prøvet i alt på samme måte som vi, men uten synd!» Hebr. 4,15. Han har prøvd alt! Og det er ingenting vi går gjennom som Han ikke har prøvd. Påsken ble en smertens høytid for Jesus, men også en seiersrik høytid da Han brøt dødens lenker. Han «… er godtgjort å være Guds veldige Sønn ved oppstandelsen fra de døde, Jesus Kristus, vår Herre.» Rom.1,4.

Det begynte med Palmesøndag og det fortsetter i dag, Skjærtorsdag. Dagen begynner godt med spising av påskelammet, og så innstiftelse av nattverden. Men det ender med spott og slag. Nattverden er et sterkt symbol på foreningen med i Jesu i Hans død på Golgata. Og Han sier at vi skal gjøre dette til minne om Ham. Derfor feires nattverden i kristne menigheter verden over gang på gang. Vi vil minnes Ham, og hva Han gjorde for oss. Derfor er det så viktig denne påsken at vi også er samlet om nattverden i Guds menighet. Og selv om vi ikke kan være fysisk til stede i et kirkerom eller et menighetslokale, så kan vi kjenne samhørigheten gjennom å delta i hjemmene våre.

På youtube og facebook denne dagen vil vi ha en sending som starter kl 1800. og midt i sendingen er det en nattverds handling. Ha klar brød og drikke, og så deler vi nattverden i fellesskap.

Vi leser i Bibelen at det er et minnemåltid. Men vi leser også om at det er et forkynnelsesmåltid. Vi forkynner Herrens død inntil Han kommer. 1Kor.11,26. Og denne forkynnelsen er sterk. Den går tre veier: Inn til oss selv – opp til Himmelen og den himmelske hærskare – ned i avgrunnen til djevelen og hans engler. Vi ærer Ham med å delta i nattverden og vi kjenner at det også er et styrkemåltid. Vår ære går til de himmelske hærskarer og innfor Guds trone. Og vår forkynnelse går til avgrunnen hvor djevelen skjelver innfor å bli minnet om Jesu fullkomne seier på Golgata.

Ta gjerne for deg Jes.53,4-5. Her profeterer Jesajas om Jesu forsoningsdød på Golgata. «Sannelig, våre sykdommer har Han tatt på seg, og våre piner har Han båret.» Det lyder som et seiersrop. Et seiersrop som vi kan ta med oss inn i nattverden også i dag. Og til slutt i vers 5 står det at «… ved Hans sår har vi fått legedom». La oss det med oss inn i nattverds stunden. Han gav sitt liv også for våre sykdommer. Takk Jesus for legedom når du tar til deg brødet! Han ble brutt for vår skyld.

Og kalken som vi drikker symboliserer at vi er renset i Jesu blod på Golgata. Hans blod rant for vår skyld! Her får vi det flott fremstilt i Hebr.9,11-14 slik: «Men Kristus er kommet som øversteprest for alt det gode vi nå har. Han har gått igjennom det teltet som er større og mer fullkomment, og som ikke er laget av menneskehånd, det vil si: som ikke tilhører denne skapte verden. Ikke med blod av bukker og kalver, men med sitt eget blod gikk han inn i helligdommen én gang for alle og kjøpte oss fri for evig. Blodet av bukker og okser og asken av en kvige gjør hellig og ren i det ytre når det blir stenket på dem som er blitt urene. Hvor mye mer skal ikke da Kristi blod rense samvittigheten vår fra døde gjerninger, så vi kan tjene den levende Gud. For Kristus har i kraft av en evig Ånd båret seg selv fram som et feilfritt offer for Gud.» Hans blod renser fra ALL synd og vi kan synge med sangeren Ole Brattekaas: «Ren og rettferdig, Himmelen verdig Er jeg i verdens Frelser alt her. Ordet forkynner at mine synder Borte og glemt for evig nå er.»

Ha en fin Skjærtorsdag kveld!

 

 

 

Copyright ® 2010 Pinsemenigheten Betania, Larvik